Billån – hvilke muligheder har jeg?

Uanset om du skal købe en ny eller en brugt bil, kan det være nødvendigt at låne penge til bilen hos voreslån.dk. I dag findes der flere forskellige muligheder, når det kommer til billån. Du kan låne penge direkte gennem forhandleren, i banken eller du kan tage et forbrugslån på internettet. De mange muligheder efterlader mange forbrugere forvirrede, og det kan i værste tilfælde føre til, at man får valgt den forkerte løsning. Her i guiden kan du blive klogere på de forskellige muligheder du har, når du skal tage et billån.

Lån hos forhandleren

Stort set alle forhandlere af nye og brugte biler tilbyder i dag finansieringsaftaler til biler, hvor bilen kan betales tilbage over for eksempel 9 år. Bilforhandlerne er yderst konkurrencedygtige i forhold til priser, fordi de fungerer som sælgeren, og der er derfor ikke et stort firma, der skal have en masse penge. Naturligvis skal forhandleren selv tjene penge på aftalen, men han har også en stor fleksibilitet i forhold til selv at kunne strikke et lånetilbud sammen.

Nogle af ulemperne ved at låne penge til en bil gennem forhandleren er, at der kræves en høj kreditværdighed, og der skal som regel lægges op til 20% af bilens pris i udbetaling. Du er altså nødt til at have penge stående på kontoen med det samme, hvis du ønsker at låne penge.

Billån i banken

Et billån i banken er den traditionelle måde at finansiere sin bil på. Mange banker kan tilbyde nogle rigtig gode lånemuligheder, og der er sjældent udbetaling på billånet. Har du ikke en stor opsparing, sætter det som sådan ikke en stopper for dit lån. Dog er det en god idé i forhold til at vise din bankrådgiver, at du har styr på økonomien. Renten er ofte ret lav i forhold til de andre lån, og det gør billån i banken meget attraktivt. Som med et billån hos forhandlere, er det nødvendigt med en høj kreditvurdering, og derfor er det ikke alle, der vil have mulighed for at låne penge til bilen i banken. Ved et billån i banken skal bilen oftest stilles i sikkerhed for lånet.

Forbrugslån

Den sidste lånemulighed vi vil behandle i denne artikel, er et forbrugslån. Et forbrugslån kan du få online, og lånet bliver udbudt af mange udbydere herhjemme. Det er absolut ikke det billigste lån, men til gengæld har et forbrugslån nogle andre fordele. Kravene for at blive godkendt er lave, og du skal ikke stille sikkerhed for lånet. Samtidig skal du ikke snakke med en rådgiver, fordi det hele foregår online. Ingen stiller spørgsmålstegn ved, hvad du skal bruge pengene på, og det er langt mere anonymt sammenlignet med et lån i banken.

Ulempen er klart at omkostningerne ved lånet er rigtig høje, og derfor skal du altid tænke dig nøje om, før du tager et forbrugslån. Det er uanset, om du skal købe en ny bil, eller om du skal bruge pengene på en ny sofa. Det er altid en god idé at få flere tilbud på et forbrugslån, så du er sikker på, at du ikke får et lån, der er alt for dyrt i forhold til markedet.

Comments are Disabled